Skoter

Som ni kanske anar av rubriken så har dagen spenderas på skoter! Imorse drog hela klassen iväg, plus Mojo, Maria och volontärerna (Jessica, Natanael och Anna). Eftersom det var första skoterturen i livet för många så var det spännande första svängar efter leden. Några skotrar hamnade utanför leden och ibland var det någon skoter som låg på sidan. Som tur var blev det inga personskador och alla verkade vara sugna på mer skoteråkning efter hemkomsten.

Vi körde till Syterstugan. Där åt vi lunch och körde sedan tillbaka till Hemavan igen.
Vi körde genom Syterskalet, en u-dal mellan Södra och Norra Sytertoppen. På väg till stugan var det dimma och man såg knappt två ledmarkeringar framför sig. På hemvägen hade det spruckit upp och vi såg Norra Sytertoppen som vi gjorde en pilgrimsvandring till i höstas. En sak som vi gör under vårt år här i Hemavan är att återkomma till vissa platser vid olika årstider. Detta för att se hur naturen förändras och se hur stor skillnad det verkligen kan bli./Linnea

Stormkökstävling

Denna vecka ser schemat ut som följande:
måndag-tisdag "fjället"
onsdag "Jesus"
tors-fre "fjället"

Igår gick 2012-års stormkökstävling av stapeln! Reglerna löd som följer: laga en trerättersmåltid utomhus på trangiakök. Tillgång till: 2 två trangiakök, matvaror, redskap. Maten ska vara möjlig att ha med sig på en fjälltur. Vi fick från kl 10 på måndagmorgon på oss att bygga en "diskbänk" på baksidan av SMU-gården och inhandla matvaror. Kl 13 började tävlingen. Alla skulle då befinna sig utomhus och det var inte tillåtet att gå in och hämta något extra.

Vi var uppdelade 5 lag; tre personer i varje lag, förutom ett där de var 4 personer.

Menyerna bestod av allt ifrån uppiffad pulversoppa, grönsaksdipp, stekt lax till pastasås och bacon inlindad halloumiost.

Vinnarna i tävlingen blev lag 5, mitt lag såklart! Laget bestod av Emma, mig (Linnea) och Jakob.

/Linnea

Vi lever

Hallå Hallå!
Slänger in ett inlägg nu så ni i alla fall vet att vi lever.
Vi är inne i vecka tre och håller på att lära oss om Jesus. Väldigt intressant och det finns så mycket som vi får lära oss och det är fortfarande så mycket som vi kan gräva i! OFATTBART!!!!!

Vi lever livet med lite turer på stighudar, snöskor och sedan åker vi ner med slalom och snowboard ;)

I morgon så drar vi till Lycksele där det under helgen anordnas en innebandy cup av pingstkyrkan som heter Duvan Cup. Vi har ett lag som vi deltar med så ni får verkligen be lite böner för oss och hejja riktigt mycket.
På söndag ska vi medverka  två kyrkor på gudstjänsterna :) Några ska få hjälpa P-O med en del av predikan och andra ska få hallå i lovsång i den andra kyrkan.

Vi ser fram!


Helgmålsringning

Tillsammans med SVT och P-O så spelade vi in en helgmålsringning som gick idag på SVT 1.
Lägger in länken för att ni ska kunna se :)

Kolla här http://svtplay.se/v/2669388/helgmalsringning/7_1?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2669388/sb,p102857,1,f,-1


RSS 2.0