Bivack

För de flesta i klassen var det första gången de skulle sova i bivack. Här är lite "dokumenterat".

Trailer för Bibelfjäll


Om inte hela bilden syns kan man se trailern på YouTube. Ses bäst i 720p.
Elever för nästa läsår sökes!
Om ni vill och kan får ni gärna sprida denna reklamtrailer - tack!

v.17

Och ännu en gång är alla tillbaka efter en väl behövd veckas lov. Det är inte mycket som går upp emot att få komma tillbaka och ännu en gång träffa all de man tycker om så mycket och varit ifrån så länge.

 

Måndagen blev som vanligt lite av en uppsamlingsdag med "inför" och "egen tid".

Sedan har Evelin tagit oss genom reformationen med bland annat Martin Luther som huvudman och P-O tog oss igenom de senare år-talen med de olika ideologierna och samfunden som framstod på den tiden.

 

Onsdagen fick vi oss en helt fantastisk topptur. Skidorna kom på redan på morgonen och sen tog vi kungsliften upp för att där ifrån ta oss vidare till 1380. Även om vädret från en börjar inte vara det bästa, ej heller det sämsta. Så blev det ändå så pass bra att man frammåt eftermiddan kunda ta av sig jackan och sätta på sig brillorna. Gud är god! Och här kommer några bilder.

Photo: Linnea Åkerström Photo: Linnea Åkerström Photo: Linnea Åkerström

 

 

 

 

Torsdagen blev lite av en halvdag då vi inte tog oss iväg förrän framåt 1. Och då blev det till att slänga in skidor och packning i bilarna och så for vi iväg till Laisaliden.

Dock var väll varken vädret eller snö föret på vår sida och turen blev ganska kort. Men att få komma hem till en tallrik färdig lagad varm fisk soppa och pannkaka med sylt till en varm kopp kaffe, det är inte helt fel det heller!

 

Resten av veckan har bara bestått av buss och bil åkandes söderut i landet för min del så därför kan jag inte säga något mer om läget i Hemavan. Men de har de nog bra, som alltid :)

 

Jag hoppas att de har fått sig en bra tur idag med då de skulle bege sig av mot krutfjäll, grytrind.

Hoppas även helgen blir lyckad då den kommer bestå av valborgs firande i Hemavan med stor majbrasa för en del och tyvärr också stägning av liftsystem för säsongen :( En del av oss åker också iväg till Vännas och Equmenias årliga riksstämma. Så även denna helg håller vi till på olika håll.

/Judit


Bibelfjäll 12/13

Det är inte för sent att söka till Bibelfjäll 2012/2013! Det finns platser kvar så tveka inte att skicka in din ansökan trots att vi har passerat den 15 april. När vi får in din ansökan behandlar vi den så fort som möjligt efter principen ”först till kvarn…”
bibelfjall.se

Påsklov

Jag vill börja med att tacka för det fina grattisklippet som Moa la upp på min födelsedag, tack!
När artigheterna är över kan jag gå över till att göra mitt ansvar denna vecka: blogga. Det är lite svårt att skriva om vad resten av klasskompisarna gör när vi har påsklov och vi inte träffas varje dag. (att vi har påsklov nu är för att vi helt enkelt hade lite uppdrag på SMU gården och så över själva påsken). Lite koll på klassen har jag väl; några är hemma och några är kvar i Hemavan. Jag (Linnea) är hemma i Älvsbyn och försöker ta det lite lugnt. I Hemavan hinner man, tro det eller ej, inte alltid ta det lugnt!
 
Lite tid ifrån varandra så här 6 veckor innan vårat år på Bibelfjäll är slut skapar en bild av hur det kommer att vara när skolan är slut. Det känns helknasigt att det bara är 6 veckor kvar! Då ska vi lämnas ut i den kalla världen på våra skakiga ben, ensamma och rädda. Nej då! Vi är fullmatade med nya erfarenheter, värderingar och tankar och nya vänskaper och kontakter. Hemavan kommer alltid att vara speciellt från och med nu.
 
Oj, så här känslig hade jag inte tänkt vara när jag började skriva - men tänk så det kan bli.
Jag avslutar med lite blandade bilder från påsk och diverse turer på fjället!
/Linnea
 

Påskfirande med Bibelfjäll på SMU Fjällgård

Till påskhelgen 2012 gjorde eleverna på Bibelfjäll en moddel av den tomma graven. Därtill en snökyrka där de tillsammans med gäster på SMU-gården och andra deltog i gudstjänst till minne av påskens buskap.

(Om du inte kan se hela bilden - kolla då på YouTube.com)

15 April 3:e födelsedagen!

Nu avlsutar vi denna vecka med ännu en födelsedag!

Grattis Linnea på din dag. Denna är till dig :)

Kolla här----> http://youtu.be/zQHcRBgWCQY
(eftersom det inte gick att lägga upp själva videon)


Jag(Moa), Tove och Linnea är nu 61 år tillsammans. Och därmed avslutar vi denna vecka :)
/Moa

13 April Födelsedag nr 2

Wohoo den 13 april och idag firar vi Tove!

Grattis Tove, This is for you ;)
Vi har även gått på lov och ska ha det skönt :)
/Moa

12 April Mycket bra dag

Lägger in denna låt och njuter av dagen :) En bra dag! Min dag :)


Har Den Äran by Gabriel Hagenfors


Kan ni inte lyssna på den gå till denna sida då ---->
http://soundcloud.com/gabrielhagenfors/har-den-aran
/Moa

Långfredag i Hemavan

Glad Påsk!!!!

Nu är det påsk och vi har under veckan förberett oss för denna underbara helg då Jesus dog och uppstod för oss.
Igår grävde vi den tomma graven i en snöhög i kanten av barnbacken. Vi grävde också en kyrka där vi idag hade friluftsgudstjänst tillsammans med SMU Fjällgård och tärna församling.


Här kommer lite bilder från dagarna:Grävning av den tomma graven


Grävning av kyrkan

Den tomma graven


Snökyrkan


Bibelfjällare som njuter av solen


Altaret
 
/Jesper

RSS 2.0