Snabba som (fjäll)vinden!

I någon plusgrad och lite dis har jag och Emilia tagit första riktiga turen i spåret, det var moddigt och halvtaskigt glid men vi njöt i fulla drag och fick oss allt ett träningspass. Idag har vi annars häng med coola Mojo, checkat in fjällräddningens utrustning och lärt oss mer om fjällsäkerhetsorganisationer - spännande värre! 

Även igår hängde jag och Emilia en del men då hade vi inte upptäckt Hemavans skidspår än utan fick nöja oss med Tärnaby. Där var vi och hälsade på min fadder på Tärnas dagis, vi lekte taga, byggde snögubbe och skojade med barnen i flera timmar. Efter det tyckte vi vi var välförtjänta av mat så då for vi till min fina fadder och hon bjöd på¨tacos, smaskens! Vi åt även någon slags glass med chokladöverdrag, inte helt fel det heller, bra uppladdning för den kommande innebandyn skulle man kunna säga. Där emellan klämde vi dock in ett kort besök på blablablavägen 10 och peppade skidelever inför dagens tävling, dock har jag ingen aning om hur det gick för dem. Sedan bar det av till gympasalen för hård innebandyträning men inte ens där kunde Elin (som är fotbollstokig) hålla sig borta från sina fotbollsskills och nickade innebandybollen. Så idag har det diskuterats om det är ett mot reglerna för innebandy eller inte, men jag vet inte vad domen blev.

Bibelundervisningen den här veckan har handlat om Salomo och lite omkring denne vise man. Många fina verser har tagits upp och en del fastnade bättre än andra till exempel "Vänliga ord är som honung, smakar sött och gör kroppen frisk". Och den fina versen från ordspråksboken får nog avsluta det här inlägget. 

Peace out! 

Kramar från Eva (men viss assistans från Emilia)
 
 

Måndag på Bibelfjäll

Helgen har för vår del varit väldigt bra! i fredags eftermiddag drog vi ut i backen och åkte i lampskenet. Efter detta chillade vi och hade det gött! Lördagen var vi även denna dag i backen men några utav oss for till Tärnaby en sväng. Där var det nämligen en så kallad bytardag och Manne fick sig ett par nya snowboardboots. Ingermarsbacken fick även den sig ett par åk. På kvällen var några på Aktiv ungdom och några av oss andra gick ut i Tärnaby. Kvällen visade sig bli otroligt lyckad och vi åkte nöjda hem därifrån! Det visade sig att ungdomarna i Tärnaby (som också uppenbarade sig för oss, det finns ju folk i vår ålder här!!!) var väldigt nyfikna på Bibelfjäll och Jesus. Vi kallar det mötet! Söndagen fick sig även denna dag några åk och därefter åkte vi några tjejer till Sigrid, Immes fadder. Där bjöds det på hemlagad blodpalt och annat smått och gott! :)
 
Idag har vi börjat ha utepedagogik med Daniel Backgård från Lidinga Folkhögskola. Ikväll har det varit scout, vi körde musikquiz med barnen och det hela avslutades med disco. En otroligt lyckad och rolig kväll! 
 
Ha det fint! /Elin och Imme (Emilia)
 

Nu har vi satt igång

Idag är det redan onsdag och vi har kommit igång med skolan igen. I måndags pratade vi först om hur det varit på lovet och efter det fortsatte vi med bibelns profeter. På lunchrasten tog vi oss ett pulka-/skid-/brädåk här i backen bredvid och tjena vad kul det var! :D I går gick vi igenom första hjälpen och HLR med Johan här från byn. Idag har vi förberett inför mogondagens fadderträff och helgen i Vindeln nästa vecka. Dagen avslutades med bönegrupp.
 
Ha det fint!

Sista lovdagen...

... har vi hängt i backen tillsammans med glada skid- och snowboardentusiaster och det har varit sådär väldigt bra! Det känns lite knepigt men ack så bra att det redan går att fara skidor här i Hemavan och Tärnaby. Jag själv hade snowboardpremiär, liksom Manne och Emmy. Annorlunda men galet kul!
 
I dag är det söndag vilket också innebär att det är sista dagen på lovet. Nu tror jag att de flesta känner sig taggad för att i morgon börja skolan igen. Nu skall vi som är här i annexet kika på Snowroller.
 
Och glöm inte bort att "ha tyngden på dalskidan".
 
/Elin J
 

RSS 2.0