Säsongens första åk!

(720p rekommenderas)

BREAKING NEWS!

Backen har öppnat. På Bibelfjäll är eleverna i extas och gör allting för att få så mycket tid som möjligt ute i pisten. Redan igår gick några av eleverna ut för traska upp och åka ner, allting för att få det första åket avklarat. Tilläggas bör att pisten består av en halvCentrumbacke.
 

 
/Linnea

"Storstadsvecka"

 

Under den gångna veckan - v45 - besökte vi Umeå, studentstaden med drygt 110 000 inv. Vi annläde från de olika håll, där var och en hade spenderat sitt höstlov, och samlades vid Svenska turistföreningens vandrarhem kl 12.00 på onsdagen. Att klassen möttes i ett sammanhang där folkmängden var betydligt större än den i Hemavan gav gruppen nya erfarenheter.

Senare på eftermiddagen hälsade vi på distriktexpeditionen för EFS Västerbotten, ett av de organ som gjort folkhögskolan i Hemavan möjlig. Samma kväll besökte vi även Grisbackakyrkan, EFS, och hjälpte till att medverka på Blå träffen där människor mellan åldrarna 20 år upp till 70+ med olika typer av förståndshandikapp får komma och göra roliga aktiviteter tillsammans. Inklusive de som håller i arrangemanget, volontärer och privata assistenter till de handikappade var vi kanske 50-60 personer i kyrkan den kvällen. Innan allt drog igång, då vi hade lite information inför kvällen, sa en av ledarna att man alltid gick hem glad från Blå träffen vare sig man var det innan eller ej. Om man t ex kom dit arg och sur från jobbet blev man ändå glad när man träffade de människor som kom dit. Och jag tror att klar majoritet av våran klass kunde instämma på detta. För deltagarna var verkligen glädjespridare. De visade mycket känslor och kärlek.

Dagen därpå gick vi till Öppen gemenskap, en organisation som hjälper och stödjer utsatta i samhället. Där fick vi en presentation om verksamheten och kanske också individuell motivation och inspiration för ens framtida sysselsättning.

 

Studiebesök i katolska kyrkan i UmeåFredagen var nog den mest hektiska men också kanske mest intressanta dagen. På förmiddagen gick vi tillsammans med Petra från studieförbundet Bilda till den katolska kyrkan i Umeå och hade ett studiebesök. Lika så begav vi oss till en etiopisk-ortodox församling. Därefter hade vi en träff med frågor och tankeställare med några muslimer.

Under lördagen var vi lediga. Några av oss spelade "beachvolley" - kallt men ballt - följt av en tur i staden. På kvällen gick många till en högmässa vilken firades i Vasakyrkan.

"Umeåvistelsen" avslutades i fyra olika kyrkor på söndagen. Klassen hade blivit uppdelade i fyra grupper med var sina uppgifter att ta del med i dessa kyrkor.

Dagarna i Umeå kan sammanfattas som omväxlande, händelserika och inspirerande med många olika möten och varierande typer av inriktningar för att förmedla godhet. Nådegåvorna är olika, men Anden densamma. Tjänsterna är olika, men Herren densamme. "Verksamheterna är olika men Gud är densamme, han som verkar i allt och överallt." (Kor 12:4-6)halvvägs in i lovet

Nu har vi höstlov och de flesta är hemma i sina hemstäder, medan några är kvar.
Men vad som har hänt sen sist är att vi har arrangerat läger och annat på olika håll, bl.a.
- Med tärnabyförsamling till Öjebyn, Piteå.
- Öppen gemenskap som kom till SMU fjällgård på läger

Jag (Emma) och Josefine åkte iväg med Tärnaby församling på familjeläger till Öjebyn utanför Piteå. Vi åkte lördag morgon och kom tillbaka tisdag kväll. Vi hjälpte till med barnaktiviteter för ca 16 barn totalt i åldrarna 6-12 år. Aktiviteter med lekar och film - vilket ledde till en riktigt kul och äventyrlig tid.

Kvar på gården med gänget från Öppen Gemenskap hände besök i badhuset i Hemavan, besök till Rutsjebäcken (hoppas att stavningen är rätt) och vandring till Fjällfinakåtan. Eftersom jag inte var med så kan jag inte ge full information om vad som hänt eller hur det hade gått. Men vad jag har hört så verkar alla nöjda med lägret. Gänget från ÖG (Öppen Gemenskap) kom på fredagkvällen och åkte från gården på tisdag efter lunch.

Vädret brukar vara ett intressant ämne för att kunna föreställa sig hur och var allting hände - i och med att de flesta av våra utedagar har resulterat i mestadels regn (i olika mängder). Vad jag kan redovisa så har jag och Josefine i Öjebyn haft det soligt och underbart väder, med lite regn på lördag kväll när vi kom dit men inte mer än så. Medan (vad jag har hört) i Hemavan det har varit regn och lite uppehåll då och då.


Men nu njuter vi av lovet på våra olika håll var vi nu än är i Sveriges avlånga land och laddar upp för den kommande månaden med nya underbara upplevelser. Börjar skolan igen på onsdag i Umeå med våran så kallade "Storstadsvecka" med många spännande möten och upplevelser.

När vi återkommer till Hemavan tror jag nog att vi alla hoppas på att snön har lagt sig för skidorna behöver röra på sig snart innan de rostar sönder ;)


på återseende!
Emma


RSS 2.0