Världens längsta inlägg - men läs vettja!

Hej! 
 
Vi har varit borta ett tag, men sånt är livet på Bibelfjäll. Senaste veckan har vi varit på stadsvecka i Härnösand, Örnsköldsvik och Umeå. Efter en lång bilresa för de flesta kom vi, förra söndagen, fram sent till Härnösand Folkhögskola, där vi skulle sova och tillbringa de närmsta dagarna. Folkhögskolan är Bibelfjälls huvudman, så vi var där för att kolla in stället.
 
Vi mötte rektorn Eduardo, fikade med DF som är skolans elevråd, Hade MOD (mångfald och dialog) för att sedan avlsuta dagen med dansworkshop. Där fick vi visserligen inte dansa, men vissa fick koreografera andra dansare. Kul grej!
 
På tisdagen träffade vi Ida Hennerdal, ordförande för Equmenia. Sedan gick vi till Ängekyrkan, en equmenisk kyrka som inte låg långt från folkhögskolan. Fin! På eftermiddagen gjorde vi HLR i takt till Stayin' Alive av Bee Gees. På kvällen besökte vi Pingstkyrkan, och fick lära oss om deras internationella arbete. Några stannade kvar för bowling och fika, medan andra lyssnade på en elevkonsert på skolan. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den tredje dagen. 
 
Redovisning av en vision för en equmenisk förening.
 
I onsdags satte vi oss i bilarna igen och drog iväg till Ö-vik för lite lattjo lajban. Vissa badade i Paradiset, vissa var på spa. Vissa gick på stan, vissa klippte håret. Alla samlades pliktskyldigt i tid för avfärd till Umeå, förutom K-A som chillaxade lite för länge. 
 
Väl framme i Umeå for vi till Grisbackakyrkan för att träffa en judinna. Det var otroligt intressant och givande. Sedan kastades vi in i Blå Träffen, som var en mötesplats för förståndshandikappade människor. Där höll vi i lite dans och lek, innan vi käkade semlor. 
 
På riktigt så var vi djuriskt-jättejättejätteHUNGRIGA när vi vid niotiden äntligen begav oss till Joels favoritrestaurang i stan - Vezzo. Där käkade vi pasta och pizza och mådde gott. När sedan begav oss tillbaka till Vasakyrkan där vi skulle sova hade vi ej tillgång till nyckel eller telefonnummer till den som hade nyckeln. Vi var helt enkelt utelåsta. Tack och lov var Johannes kvar i byggnaden, och efter många väckningsförsök så vaknade han och räddade oss. Därefter kunde vi sova gott. 

Citat från restaurangen Vezzo.

 
Mys. 
 
Dagen efter drog vi till katolska kyrkan där vi träffade en katolsk präst. Han pratade lite om katolisicmen och visade oss deras kyrka. Sedan drog vi till stan och käkade, innan vi träffade en muslim i Frälsningsarméns kyrka. Det var otroligt lärorikt att få träffa så många olika kulturer och religioner, och det kändes verkligen som det gav något. Det finns mer likheter än vi tror, och man kan lära sig mycket av varandra! 

Vi gick därefter på stan och roade oss, innan vi avslutade den dagen med födesedagskalas för våra tre 21-åringar. Woop. Vi åt popcorn, drack saft och hade random frisyrer. Vi lekte också kyrkjagis, där vi var två lag som sökte efter det andra lagets dinosaurie. Spännande! 

Snygga tjejer.

En sista kväll med gänget i Umeå.

På fredagen besökte vi EFS kansli i Umeå och sedan splittrades klassen. Det var dags för församlingspraktik! Vi är numera ute på olika ställen i Sverige och världen, ja vissa får ju fara till Teneriffa och London, men inte är vi bittra för det. Men mer om detta får ni förhoppningsvis veta lite senare. Håll utkik, var vakna, ni vet aldrig när vi återvänder på denna blogg. Allt gott, må lyckan stå er bi, and may the odds be ever in your favor. 
 
/Miriam och Maja (the masters of doom and blogging)

Alla far vi åt olika håll

Denna vecka har vi haft en så kallad stadsvecka som tillbringats i Härnösand, Örnsköldsvik och Umeå. Det har varit ganska intesivt men väldigt kul. Vi började i söndags med att åka den långa vägen från Hemavan till Härnösand där vi stannade till onsdagen. Vi bodde på Härnösands folkhögskola som Bibelfjäll numera tillhör. Vi fick se skolan, ha lektioner i Mångfald Och Dialog, se danslinjen, gå på elevkonsert med mera. Utanför skolan hälsade vi på några församlingar, bland annat Pingstkyrkan där vi fick titta in under en kväll då de hade arbete med integration. 
 
På onsdagen drog vi vidare mot Umeå med ett kort stopp i Ö-vik där några badade och andra gick på stan. Väl i Umeå fick vi träffa en judinna, en katolsk präst och en muslim. Det var mycket intressanta möten som gav oss en del att tänka på. Vi hälsade också på EFS på deras kontor. 
Som ni märker har vi haft en händelserik vecka.
 
Nu har vår kära klass splittrats och vi drar åt olika håll, för nästa vecka är det församlingspraktik. Exempel på ställen som får besök av Bibelfjäll är Luleå, Skellefteå, Umeå, London och Tenneriffa. Som ni förstår finns potential för spännande sju dagar framöver. Vi får väl se hur många rapporteringar som kommer upp här på bloggen. 
 
Ha de brao!

Fadderfest!

Det är så att alla vi bibelfjällare har varsin fadder eller fadderfamilj som vi träffar då och då och som tar lite extra hand om oss. De bjuder kanske hem oss på mat eller fika eller låter oss följa med på skotertur eller annat kul som händer. Detta är människor som bor här i området.
 
Vi i klassen gillar våra faddrar och därför anordnades igår något fantastiskt roligt här på Hemavan Fjällstation, nämligen fadderfest! Vi hade förberett en tre-rättersmiddag med lite spex, filmvisning och en andakt. Kvällen blev väldigt lyckad! Så roligt! Här följer några bilder: 
 
 
Snygga grabbs, uppklätt från topp till tå ska det va! Carl, Joel, Joakim, August och Jocke. 
 
 
Förrätt fixas här.
 
 
Mingel 
 
 
Mingel
 
 
Mojo tog på sig sin trollarkavaj.
 
 
Tomma bord vill ha gäster!
 
 
 Så där ja!
 
 
En bugg på dansgolvet hör absolut en festkväll till.
 
 
 
Tack alla faddrar för att ni finns och för att ni ville komma och förgylla vår fest!
 
Allt gott! 

Filmer för hela slanten

Livet goes on på Bibelfjäll. I fredags åkte vi hela vägen till Lycksele för att vara med i Duvan Cup, en innebandyturnering. Vi kanske inte vann allt, fem förluster av fem matcher med 5 mål och 24 insläpp, men vi hade trevligt i alla fall! För att på bästa sätt visa vad som hände får ni här en film:
 
 
Och för att fortsätta det härliga filmvisandet får ni här också en bra vlog från när delar av klassen var i Mo i Rana för någon helg sedan: 
 
 
OCH för att avsluta på högsta nivå får ni ännu en film från när vi gjorde palt för några månader sedan:
 
 
Prenumerera gärna på vår youtube-kanal för mer spännande filmer i framtiden! 
 
Allt gott! / Maja
 

RSS 2.0