Östergötland hälsar också!

Nu när några fantastiskt soliga dagar gått till ända, med rimfrost, gula, röda och orangea löv i mängder samt flertalt cykelturer med ett nyklippt hår fladdrandes i vinden mår jag rätt bra. Helgen spenderades med min älskade famij och mina fina vänner här. Det blev god mat, spel, lekar och introduktion av Pulver. Jag hann även med en liten tur till min gymnasieskola där jag bland annat träffade min idrottslärare som blev mäkta avis när jag berättade vad jag sysslande med om dagarna, glaciär, grotta, skidor och fjäll, jag försår då inte varför. Jag har även slagit på stort och sytt en egen liten mysoverall i höstens färger som även matchar de enorma lövhögar jag räffsat ihop på gräsmattan här hemma. 
 
Men idag började även jag känna en viss saknad av livet i Hemavan med dess mäktiga natur och härliga gemenskap. Det svider lite att inte vara där vid skidpremiären men jag hoppas att ni, mina kära klasskamrater, tar hand om en liten sörlänning som inte åkt skidor ordentligt på länge när jag väl kommer tillbaka. 

Älskade klasskamrater,
kärleken till er är som en vid krater.
Så stor så stor är den gemenskap vi har,
må den hålla i alla våra dar.
Jag minns så väl vår första dag,
solen sken till allas behag.
Värmen var påtaglig både i luften och gruppen, 
för att se den behövde inte ens P-O ta fram luppen.
Livet fortsatte och Oscar kom till oss,
och han blev vår saknade kloss.
Äntligen kunde vi bygga klart vårt torn,
och tillsammans vandrar vi mot mål av samma skrot och korn.
Vi alla vill komma närmare den Gud som är kärlek, 
och vi ska jobba tillsammans oavsett väderlek.
Läget kan kännas grått, disigt och trist, 
Men allt detta överöstas av soliga dagar i en fin pist. 
Kom ihåg detta när vi blir less på varann,
när valet av sällskap känns som en torr savann,
det är okej att vara less,
för på det stora hela är vår klass som en enda god delikatess.
Jag saknar er så mina kära vänner,
ni är de allra bästa jag känner! <3

Gud välsigne er! 


Puss och Kram // Eva

Höstlovsmys i Skellefte!

Här kommer en liten höstlovshälsning från en annan härlig stad på norrlandskusten. Efter mycket lång väntan och noga planering har vi (Elin och Emilia) slagit på stort och gjort en äkta Earl Grey-cheesecake efter konstens alla regler (mest improvisation)... Som vi hade längtat! Snygg blev den inte, men ack så god!!
 
För att tydliggöra har Elin mellanlandat här i Skellefte innan hon åker tillbaka till Hemavan igen imorgon bitti. Om man kortfattat ska beskriva detta mycket trevliga besök kan man väl säga att vi mest har ätit, lagat mat, bakat och ätit lite till. En slaskig dag som denna inbjuder väl inte till så värst mycket mer än så. Gårdagen var däremot jättevacker med strålande sol och frost på marken, vilket vi utnyttjade genom att tappert försöka hitta en cach under ett brodäck vid älven (nästan som att krypa i grotta) och förundras över isen som nu börjar lägga sig på vattnet. Sammanfattningsvis två kanonbra lovdagar!! Men nu längtar vi båda efter att snart få återvända till fjällandskapet igen och göra det efterlängtade premiäråket i backarna!
 
Allt gott! /Emilia och Elin
 
 

Stadsvecka

Under veckan som varit har vi med klassen varit i kuststaden och björkarnas stad Umeå. Vi kom i lördags och på kvällen gick vi i klassen på en mässa i Vasakyrkan. På söndagsmorgonen delade vi på oss i tre förbestämda grupper för att medverka på gudstjänster runt om i staden. Jag och min grupp for till Carlskyrkan och vi tyckte alla att det blev riktigt lyckat. Alla grupper hade i uppgift att på något sätt medverka och vi i min grupp var delaktiga med fiolspel, bibelläsning, bibelfjällsinformation och förbön. Söndagseftermiddagen ägnade vi åt utvärdering av dagen och efter det gjorde var och en vad de fann för gott. Måndagen var en spännande och intressant dag då vi först träffade en judinna och därefter en muslim. De berättade bland annat om sin väg till tron och hur de lever efter den idag. Båda två var intresserade av bibeln och Jesus så även vi fick beräatta för dem. På måndagskvällen spatserade vi iväg till Hedlundakyrkan för att bli bjudna på pizza av gamla bibelfjällare. Kvällen var trevlig och maten god! På tisdagen besökte vi katolska kyrkan och på kvällen fikade vi med den kristna studensföreningen "Credo" på Kafe station. Onsdagen började vi med att snabbt besöka EFS Västerbotten. Vi fortsatte till "Öppen Gemenskap", vilket är en organisation som hjälper och stödjer utsatta i samhället. Vi fick en presentaion av deras verksamhet och jag tror att i alla fall några blev inspirerade att jobba med liknande arbete i framtiden. Eftermiddagen spenderade vi i Grisbackakyrkan där vi först fick information om Blå träffen som vi senare skulle deltaga i. Innan det hela drog igång bjöds det på middag. Blå träffen är en samling för utvecklingsstörda som erbjuder roliga aktiviteter. Kvällen erbjöd mycket glädje och majoriteten av klassen tyckte det var en rolig och givande kväll. Så kom torsdagen och vår stadsvecka gick mot sitt slut. På dagens schema stod utvärdering så det var helt enkelt det vi sysslade med.
Veckan i Umeå har inneburit många olika och spännande möten. Vår stadsvecka mynnade ut i höstlov. Många har farit hem på lovet, någon är i Hemavan och jag själv är på besök här i Umeå. Jag tycker faktiskt det skall bli übernice med lov. Det känns skönt att veta att vi alla snart träffas i ett förhoppningsvis vitt Hemavan om drygt en vecka.
Ha det gott! /Elin Johansson

 
 
 
 

Lite helg

Ytterligare en måndag går snart till ända och jag känner mig nöjd. Idag har vi pratat om vad som kommer hända i veckan och om vår kommande vistelse i Umeå nästa vecka. Efter det hade vi "egen tid" där man själv får lägga upp hur och vad man vill göra. Resten av skoldagen inledde vi vårt blok om David. Eftermiddagen har sett lite olika ut för alla. En del har varit med på scouterna, andra har kollat på Bamse, osv.
 
I helgen som gick hade jag besök av min tvillingsyster och det är så roligt att få dela med sig av det underbara liv som levs här till nära och kära. Vi har egentligen inte gjort något speciellt mer än att njuta. I fredags hade vi en otroligt solig och vacker idag, så eftermiddagen (efter Gryttind) spenderade vi vid Kvarbäcken. Nu kan man skymta istappar och snö längst med och i bäcken. Jag tror jag ganska bestämt kan säga att vintern är på väg, det känns gött! Detta faktum förstärktes när snön och minusgraderna bredde ut sig under lördagens promenad till kåtan. Några i klassen har dessutom farit skidor i Kobåset. Inte nog med det, vi vaknade till vit mark på söndagsmorgonen. Ett oerhört glatt "WIHOW" utropades och ett nöjt leende gick inte att hindra. Söndagen spenderade jag i Tärnaby med Tärnafjällens IF, där jag nyss har tagit på mig en ledarroll. Det är fotboll jag vanligtvis håller på med men igår hade vi en introduktionsdag i Volley 2000. Barnen tyckte att det var kul så jag kände mig nöjd efter först två timmar ledarmöte och sedan tre intensiva timmar i hallen. Efter detta blev jag hämtad av mina faddrar och vi begav oss till Norra Fjällnäs. Jag insåg ytterligare en gång hur otroligt vackert det är här i fjällen (ni skulle sett utsikten från köksbortet säger jag bara). Hos faddrarna bjöds det på älgkött, trevligt snack och mysiga barn.
 
Jag har helt enkelt haft en überbra helg! Shipp i lingonskogen! Elin Johansson
 
 

Bloggtorka, nu kommer regnet

Hallå alla trogna bloggläsare och även ni som endast gör sporadiska besök på denna fridens plats på internet!
 
Det var ett tag sedan det senaste blogginlägget, men även om det, för er, verkar som att vi inte har gjort något, så har vi minsann haft fullt upp. Det största som har hänt är att vi har varit på studiebesök i Luleå, vilket var väldigt trevligt. Vi bodde på Missionskyrkan där vi blev mycket väl omhändertagna. Under besöket hann vi med att ha en tonårsandakt på missionskyrkan, hålla i en ungdomskväll på EFS och medverka på gudstjänst på söndagmorgon. Vi besökte även Johanneskyrkan i Boden som har byggt om sina källarlokaler till ungdomsgård. De berättade om sin verksamhet och bjöd på supergod mat! Efter besöket på Johanneskyrkan drog hela klassen till Nordpoolen, som är ett äventyrsbad. Väldigt kul, tyckte vi. Det bestående intrycket från Luleåbesöket är hur människorna på Missionskyrkan ansträngde sig för att vi skulle ha det bra. Tacksamhet är ordet.
 
Idag, fredag den 12 oktober, har vi gått upp på Gryttind som är ett berg i Norge. Gryttind bjöd för dagen på magnifik utsikt och fint väder. En riktig toppendag!!! Den första snön föll för några dagar sedan och topparna runtomkring blir bara vitare och vitare för varje dag som går. Varje morgon när man vaknar hoppas man att det ska vara vitt på marken. Ryktet går om snö på söndag... /Oscar 
 

 


RSS 2.0