Weakness to Strength


Om inte hela bilden syns på denna webbplats, pröva att se sången på YouTube.com

En omtumlande vecka 11

Under den gångna veckan har vi studerat och diskuterat läror om den yttersta tiden, himmel och helvete. Därmed läste vi Uppenbarelseboken och tog upp en del stycken.

 

På torsdagen och fredagen hade vi ett par korta samlingar varav ett om torkning av mat för kommande turer. Resten av dessa dagar fick vi ledigt som kompensationstid för veckohelgen. Då kom nämligen Daniel från Lidingö folkhögskola och UTEpedagogerna för att ha utepedagogik med oss. Kanske fortsatte vår utveckling som grupp med mer insikt och gemenskap, samtidigt som vi individuellt troligtvis också lärde oss någonting användbart att applicera vid ett tillfälle i framtiden. Nedan kan ni se några bilder från kursen, tagna av Jessica och Jesper Warenmo.

 

Vädret har skiftat mycket denna vecka. Tö och regn, snö och blåst, kyla till sol och värme är några exempel.

 


bilder från "lilla av-loppet"


pulka åkningen testas för säkerhets skull (eller för att locka fram barnasinnet)


Judit och Rosina har satt upp tipspromenad - pulsande i lårdjup snö...


Mojo leker skoterpolis


Bibelfjäll tittar på när "skoterbusarna" tas på bar gärning för att ha kört på skoterförbudsområde...


Och loppet kan börja...


efteråt bjöds det på korv och saft till alla som vart med...

v.10

Denna vecka har det varit en djupdykning i Nya Testamentets viktiga personer Johannes och Petrus. Då gick vi även in på hur kristendomen gick från att vara en undergrupp av judendomen till en ny religion och vad det innebar för folket och de kristna och de kristna församlingarna. Sen delade vi in oss i 4 olika grupper och pratade om olika ämnen – äktenskap & skiljsmässa, pengar, makt samt sex & homosex. Då läste vi vad bibeln sa om det, delade reaktioner och diskuterade fram hur vi applicerar det på bästa sätt i dagens samhälle med Bibeln som kompass.

 

Men vi har inte bara haft bibel lektioner denna vecka…

 

Efter 3 dagar inomhus var det dags för en dag utomhus och vi anordnade en skidåknings dag för bygdens barn. Aktiviteten kallades ”Lill Avan loppet” (men enligt förskolebarnen hette det istället ”lilla avloppet”). Denna aktivitet med skidåkning har de kört tidigare år och målet med detta var att slå förra årets sammanlagda längd. Barnen fick välja mellan att åka 200 meters spåret eller 500 meters spåret och sen när vi räknat ihop blev den totala längden 1,5 mil (bibelfjällarna stod då för 1,5 km som de gått på ”träskidor”), dock slogs inte förra årets längd men vi har en chans i påsk igen spräcka förra årets tid.

Barnen som åkte var både från förskolan, men även andra barn från bygden så totalt var det ca 15 barn som tillsammans med oss njöt en molnig dag ute med temperaturen på ca -5 grader. Vi bjöd även alla barnen på korv och bröd, men för ett så enkelt beslut att bjuda på det vart det under förberedelserna diskussioner om vad det egentligen var. För norrlänningarna innebar det falukorv, medan för oss sörlänningar det innebar hot dogs. Som tur var hade vi P-O som demokratisk ledare och som efter mycket funderingar beslutade att köpa både och så ingen behövde känna sig utanför.

Vi hade även pulka och bob-åkning med tidtagning i slalombana eller utanför banan. Bibelfjällarna deltog på olika sätt – antingen titta på, ta tid, åka med barnen från förskolan eller ta sig friheten att leka barn på nytt igen genom att antingen åka själv eller två åt gången (vilket funkade ibland och ibland inte).

 

I fredags fick vi även besök från Liselott J Andersson som hade hand om oss på dagen fram till kl. 14.30. Då hade vi tema ”skatter dolda i mörkret” från hennes senaste bok. Lektioner om Josef i GT och sen även jämförelse med Jesus i NT, men vi hade även djupdykning i oss själva då Liselotte till vardags även är själavårdare så lös det igenom på lektionen.

Liselotte kom inte bara för att ha lektion med oss, hon kom även för att hålla i gudstjänster på fredag och lördag kväll, samt även på söndag förmiddag. Under de gudstjänsterna deltog vi även på olika sätt – välkomsthälsningar, böner, drama och lovsånger.

 

Men nu laddar vi upp för ytterligare en vecka med Johannes och Petrus och dess spännande äventyr.

/Emma


Händelserik vecka

Nu var det ett tag sen det hände något här (beror delvis på att de personer som skulle blogga de senaste veckorna glömt bort att göra det).
Sen sist har vi hunnit med ett sportlov då störredelan av klassen åkte hem, men vi som stannade kvar i Hemavan hade en vecka av helt underbar skidåkning i massa nysnö. Veckan efter lovet pratade vi om de olika Mariorna i Bibeln, och denna vecka började med besök av Ray Baker från CredoAkademin. Väldigt intressant, han pratade om trons försvar. Efter två dagar av massa fakta så var vi välförtjänta av en dag ledig, så i onsdags var vi lediga och detta firade vissa med att hyra skoter och andra med att åka till Tärnaby och gå i affärer. Efter att ha "vilat" en dag så blev det en lugn dag på en sjö på Jofjället där vi fick prova på att pimpla. Det var en blöt men skön dag, och några fiskar fick vi också, så nu har vi smakat på grillad färsk röding, väldigt gott.
Efter två ganska lugna dagar var det dags att dra upp tempot lite, och detta gjorde vi med att åka bräda för hela slanten. Vi har haft besök av Julia och Johan Strand som har åkt med oss två dagar, igår åkte vi i Hemavan i två grupper, en grupp med de som inte åkt bräda så mycket innan och en med oss som har åkt en längre tid. Efter en del slit, blåmärken snö innanför jackan och skratt så kan alla åka bräda. Idag tillbringade halva klassen dagen i Tärnaby med parkåkning, skogsåkning och stek i solen. Dagen avslutades med ett skogsåk på baksidan av Laxfjället, det bästa åket någonsin för vissa av oss. fast det blev en del snöbandande efter att ha provat lite drops o pillows.
// Jesper

RSS 2.0