Nu går vi skola

Ibland är det rätt nice att kunna säga "Nu går vi skola".
Åka offpist utan att se någonting.
Tolka bakom en skoter.
Värma sig i en stuga.
Tälta och vakna i denna miljö.
Gå på toppturer.
Att allt dessutom är betydligt bättre än vad en bild kan visa är ju inte helt fel det heller.
 
/Tove

Vem är den mannen?

Avslutade avsnittet om Jesus förra veckan genom att utföra ett sorts drama. Alla tog en valfri roll och vi skulle sedan interagera med varandra och diskutera om "vem är den mannen?" (alltså Jesus). Både överstepräster, lärjungar och vanligt folk fanns representerade och diskussionerna blev minst sagt livliga.
Rolig uppgift men svårt att finna argument så bra att de övertygade andra än en själv. Efter dramats slut tipsade P-O oss om hur man skulle kunna arguemtera för att komma någonstans. Istället för att totalt kapa den andres påstående kan man försöka att steg för steg hitta saker som man är överens om. Om man börjar med att utgå från att Jesus faktiskt funnits kan man sedan gå vidare med att fundera över vad han egentligen gjorde. Smart tycker jag.
/Tove

Musikcafe

Hej!

som ni läst i tidigare inlägg så anordnade vi musikcafe fredag och lördag kväll tillsammans med Dalkarlså folkhögskola. Vi hade två jäättetrevliga kvällar och här kommer lite bilder från kvällarna, ni får tänka tlll musiken själva.


Tack Dalkarlså för två toppenkvällar!!!


// Jesper

Duvan Cup


Som ni kunnat läsa i ett tidigare inlägg var vi i Lycksele förra helgen. Här är en video från Duvan Cup.
(För att se hela bilden - se klippet på YouTube och markera 720p för bästa kvalité)

Du vet väl om att du är värdefull

Du vet väl om att du är värdefull
Att Du är viktig här och nu
Att Du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som Du

Det finns alltför många som vill tala om
Att du bör vara si och så
Gud Fader själv, han accepterar dej ändå
Och det kan du lita på

Du passar in i själva skapelsen
Det finns en uppgift just för Dej
Men Du är fri att göra vad Du vill med den
Säga ja eller nej


Du vet väl om att du är värdefull
Att Du är viktig här och nu
Att Du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som Du

Student Ski

Skolveckan fortsätter. Igår var vår enda bibellektion denna vecka och den handlade om Jesus. Bland annat gjorde vi ett kort grupparbete där vi fick gå in djupare på Jesu under i Lukasevangeliet. Med hjälp av frågor kan man hitta många vinklar och väcka nya tankar kring bibelverser. Ett tips är att bara läsa en annan bibelöversättning (Bibel 2000, studiebibeln, svenska folkbibeln osv) för att se hur de har översatt på olika sätt.

Från idag till på söndag är Hemavan invaderat av studenter från Umeå och Luleå universitet. Hörde att det rörde sig om 900 pers., lite skillnad från en vanlig helg! Idag har det varit kö till liftarna, någonting som vi inte är så vana vid. Antar att det bara är att vänja sig, säsongen kommer ju igång nu snart.

Fredag och lördag kl 20 kommer det vara ett musikcafé på SMU Fjällgård. Musiklinjen från Dalkarså Folkhögskola står för musiken och Bibelfjäll står för fikat. Jag har en känsla av att det kommer att bli riktigt grymt! Så om du är i Hemavan i helgen - be there or be square!
 

/Linnea

RSS 2.0