Allt fett tillhör Herren

Idag har vi varit på tur vid Krutfjället. Men en trygg och stark vind som sällskap fick vi oss ett par riktigt fina åk. En helt okej dag att gå i skolan!
 
I morgon beger vi oss ut på bivacktur till Syterstugan och tjena vad taggad jag är på att gräva! Och allt annat såklart!
 
Allt gott! /Elin

En måndag

Idag har vi haft en väldans lugn skoldag kan man säga. Först hade vi "före" där vi pratade om allt möjligt relevant, läste text ur boken Väven, diskuterade i smågrupper och därefter hade vi egentid. Efter egentiden åt vi lunch och sedan hoppade vi in i bussen för att åka till en same i byn Ängesdal och höra honom berätta sin livshistoria. Det blev dock inte riktigt som vi tänkt oss för när vi väl var framme var det ingen hemma och efter ett tag fick vi reda på att han var i Norge och inte alls benägen att ta emot oss. Det kändes lite snopet men vi gjorde det bästa av situationen och hängde i byn. Solen sken, vinden blåste och det var allmänt gött!
 
I veckan väntar topptur och bivacktur. En helt fantastiskt fjällig vecka helt enkelt! 
 
Ha det fint! Kram Elin
 
 

BILDBOMB

Tur på gurkfjället, födelsedagar, korvgrillning i centrumbacken, fika hos P-o och Anna, testa friktionsdäck, viterskalstur, disco i simhallen, julmarknad och kakbuffe, en sur lapp, julbord på gården, avsked vid bussen och tacofest för oss som åkte dagen efter. Sen hemfärd. Från 23 november till 19 december.
 
 
Kram Emmy

Lite för bra...

Åh vad dåliga vi är på att blogga! Men jag kan säga att den största anledningen nog är att vi har det liiite för bra. Vi lever livet så galet mycket att bloggen kommer lite i skymundan. Istället för att blogga umgås vi nämligen med varandra, njuter av vädret och fjällen, kramas och gör annat mysigt. En annan anledning till att vi inte hinner skriva skulle kunna vara att vi ibland måste läsa lite läxor...

Aja, som sagt vi har det bäst rör enkelt och ikväll har vi firar loss ordentligt med TACK-os till Jakob, vår kära säsongare här på gården som ska fara hem till utanför Uppsala imorgon bitti. Och när vi ändå var igång med firandet virade vi även att Elin och Johannes har flyttat in med en ordentlig IN-flyttningsfest. Riktigt bra dag så att säga!

Godnatt på er!
Kram Eva!


The Viterskalstur of fysisk aktivitet

Förra torsdagen drog Johannes och jag ut på en väldans fysikt krävande tur (detta var utanför vår tankebana när vi började). Trots att vi var helt slut när vi kom hem typ åtta på kvällen hade vi en supermegabra dag! Gud är en ofantligt bra designer alltså, fjällen är helt OK så att säga! Vi tog oss dit med våra randoneskidor och tog oss ett åk efter att ha vandrat med stighudar uppåt. Därefter vandrade vi hemmåt och då var vi lagom slut men ack så nöjda! Inte att glömma så fikade vi nyponsoppa och mackor, mums! Och det bästa (typ i alla fall) så åt mi massa våfflor när vi kom hem. Så för hela dagen säger jag bara MMM-Mmm-MmMm!!!
 
Kram Elin
 

 

HUR EN LOVDAG KAN SE UT

Åkare Oscar och Jakob
Foto Emmy

RSS 2.0