HEJ BLOGGEN. HEJ VÄRLDEN. HEJ VÄNNER.

Nu har vi varit igång i två veckor och oj vad mycket som hänt. Den nya terminen började med att en utav oss hoppade av bibelfjäll. Jag har svårt att beskriva vad vi alla kände då men det var jobbigt. Riktigt jobbigt. Jag hoppas att det ska komma ett hyllningsinlägg till denna underbara människa här på bloggen snart. Så nu är vi alltså 11 stycken och det märks att vi förlorat något värdefullt.
 
Men klockan fortsätter att slå och världen verkar inte förstå vad som hänt, så livet går vidare.
Vi har nu börjat med evangelierna och Jesus. Elisabet har varit uppe hos oss och förgyllt vår tillvaro lite extra. Igår hade vi stormkökstävling i -22°C. Vi skulle servera trerätters som går att laga uppe på fjället. Några mindre missöden blev det kanske. Kanske är Mojo också några kastruller fattigare. Men kul hade vi. Det vinnande laget serverade som förrätt toast med getost och strömmande bäckar av honung. Viltskavsgryta med råstekt potatis och timjan. Och som efterrätt ljuvliga vinteräpplen med sirapsdränkta nötter eller nått sånt. Vem som vann? JAG SÅKLART. Och Elin, Hanna och Imme.
 
 
Vi har också denna veckan tagit snöskoter körkort! Idag har vi varit ute på tur. Mot Syterpasset och Tärnasjön åkte vi, men fick vända inne i passet för att det blev så dåligt väder. Så istället åkte vi upp på Jofjället och fick se Hemavan från en helt ny vinkel! Vi hade riktigt roligt och jag skulle kunna dela många roliga historier om våran tur. Men eftersom det var hyrda snöskotrar så behåller vi dessa för oss själva... Men det gick fint till slut och alla kom vi hem oskadda...skotrarna med! 
 
 
 
Kram Emmy (och Imme litegrann)

Snart dags!!!

Nu börjar det dra ihop sig för terminsstart här på Bibelfjäll i Hemavan. Det har börjat droppa in lite folk i annexet och på tisdag sätter vi igång på riktigt. Inför det nya året vore det på sin plats att som nyårslöfte ha att vi ska lyckas blogga lite mer regelbundet. Man ska dock inte lova mer än man kan hålla, så vi nöjer oss med att kalla det för en målsättning. Det som ligger framför oss den här terminen är Nya Testamentet och vi har under lovet haft Johannesevangeliet som läsläxa. Vi kommer också att vara ute en hel del och jag hoppas att ni bloggläsare kommer få ta del av våra uteaktiviteter via bilder och text under terminens gång.
 
Till sist vi önska er en god ny bloggläsningstermin och ett gott nytt år. 
 
/Oscar

RSS 2.0