"Storstadsvecka"

 

Under den gångna veckan - v45 - besökte vi Umeå, studentstaden med drygt 110 000 inv. Vi annläde från de olika håll, där var och en hade spenderat sitt höstlov, och samlades vid Svenska turistföreningens vandrarhem kl 12.00 på onsdagen. Att klassen möttes i ett sammanhang där folkmängden var betydligt större än den i Hemavan gav gruppen nya erfarenheter.

Senare på eftermiddagen hälsade vi på distriktexpeditionen för EFS Västerbotten, ett av de organ som gjort folkhögskolan i Hemavan möjlig. Samma kväll besökte vi även Grisbackakyrkan, EFS, och hjälpte till att medverka på Blå träffen där människor mellan åldrarna 20 år upp till 70+ med olika typer av förståndshandikapp får komma och göra roliga aktiviteter tillsammans. Inklusive de som håller i arrangemanget, volontärer och privata assistenter till de handikappade var vi kanske 50-60 personer i kyrkan den kvällen. Innan allt drog igång, då vi hade lite information inför kvällen, sa en av ledarna att man alltid gick hem glad från Blå träffen vare sig man var det innan eller ej. Om man t ex kom dit arg och sur från jobbet blev man ändå glad när man träffade de människor som kom dit. Och jag tror att klar majoritet av våran klass kunde instämma på detta. För deltagarna var verkligen glädjespridare. De visade mycket känslor och kärlek.

Dagen därpå gick vi till Öppen gemenskap, en organisation som hjälper och stödjer utsatta i samhället. Där fick vi en presentation om verksamheten och kanske också individuell motivation och inspiration för ens framtida sysselsättning.

 

Studiebesök i katolska kyrkan i UmeåFredagen var nog den mest hektiska men också kanske mest intressanta dagen. På förmiddagen gick vi tillsammans med Petra från studieförbundet Bilda till den katolska kyrkan i Umeå och hade ett studiebesök. Lika så begav vi oss till en etiopisk-ortodox församling. Därefter hade vi en träff med frågor och tankeställare med några muslimer.

Under lördagen var vi lediga. Några av oss spelade "beachvolley" - kallt men ballt - följt av en tur i staden. På kvällen gick många till en högmässa vilken firades i Vasakyrkan.

"Umeåvistelsen" avslutades i fyra olika kyrkor på söndagen. Klassen hade blivit uppdelade i fyra grupper med var sina uppgifter att ta del med i dessa kyrkor.

Dagarna i Umeå kan sammanfattas som omväxlande, händelserika och inspirerande med många olika möten och varierande typer av inriktningar för att förmedla godhet. Nådegåvorna är olika, men Anden densamma. Tjänsterna är olika, men Herren densamme. "Verksamheterna är olika men Gud är densamme, han som verkar i allt och överallt." (Kor 12:4-6)Kommentarer
Postat av: Pastorn

Bra jobbat !

Umeå är en vidsträckt småstad med mycket hjärta,

kul och gott att ni fått känna den goda pulsen.

/Blessings

Mini P

2011-11-17 @ 18:31:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0