v.10

Denna vecka har det varit en djupdykning i Nya Testamentets viktiga personer Johannes och Petrus. Då gick vi även in på hur kristendomen gick från att vara en undergrupp av judendomen till en ny religion och vad det innebar för folket och de kristna och de kristna församlingarna. Sen delade vi in oss i 4 olika grupper och pratade om olika ämnen – äktenskap & skiljsmässa, pengar, makt samt sex & homosex. Då läste vi vad bibeln sa om det, delade reaktioner och diskuterade fram hur vi applicerar det på bästa sätt i dagens samhälle med Bibeln som kompass.

 

Men vi har inte bara haft bibel lektioner denna vecka…

 

Efter 3 dagar inomhus var det dags för en dag utomhus och vi anordnade en skidåknings dag för bygdens barn. Aktiviteten kallades ”Lill Avan loppet” (men enligt förskolebarnen hette det istället ”lilla avloppet”). Denna aktivitet med skidåkning har de kört tidigare år och målet med detta var att slå förra årets sammanlagda längd. Barnen fick välja mellan att åka 200 meters spåret eller 500 meters spåret och sen när vi räknat ihop blev den totala längden 1,5 mil (bibelfjällarna stod då för 1,5 km som de gått på ”träskidor”), dock slogs inte förra årets längd men vi har en chans i påsk igen spräcka förra årets tid.

Barnen som åkte var både från förskolan, men även andra barn från bygden så totalt var det ca 15 barn som tillsammans med oss njöt en molnig dag ute med temperaturen på ca -5 grader. Vi bjöd även alla barnen på korv och bröd, men för ett så enkelt beslut att bjuda på det vart det under förberedelserna diskussioner om vad det egentligen var. För norrlänningarna innebar det falukorv, medan för oss sörlänningar det innebar hot dogs. Som tur var hade vi P-O som demokratisk ledare och som efter mycket funderingar beslutade att köpa både och så ingen behövde känna sig utanför.

Vi hade även pulka och bob-åkning med tidtagning i slalombana eller utanför banan. Bibelfjällarna deltog på olika sätt – antingen titta på, ta tid, åka med barnen från förskolan eller ta sig friheten att leka barn på nytt igen genom att antingen åka själv eller två åt gången (vilket funkade ibland och ibland inte).

 

I fredags fick vi även besök från Liselott J Andersson som hade hand om oss på dagen fram till kl. 14.30. Då hade vi tema ”skatter dolda i mörkret” från hennes senaste bok. Lektioner om Josef i GT och sen även jämförelse med Jesus i NT, men vi hade även djupdykning i oss själva då Liselotte till vardags även är själavårdare så lös det igenom på lektionen.

Liselotte kom inte bara för att ha lektion med oss, hon kom även för att hålla i gudstjänster på fredag och lördag kväll, samt även på söndag förmiddag. Under de gudstjänsterna deltog vi även på olika sätt – välkomsthälsningar, böner, drama och lovsånger.

 

Men nu laddar vi upp för ytterligare en vecka med Johannes och Petrus och dess spännande äventyr.

/Emma

Trackback
RSS 2.0