Glassigt på glaciär!!

Den här veckan började på kanske bästa tänkbara sätt, dvs. med tonerna till en pampig körversion av "Morgon mellan fjällen" på högsta volym ljudande i hela Annexet. Med andra ord kändes det inte helt fel att på måndagmorgonen stiga upp för att ta sig an en ny, spännande vecka här på Bibelfjäll. Det var till och med så lyckat att vi fortsatt med detta ljuvliga uppvaknande resten av veckan och bestämt funderar på att göra det i fortsättningen också. Skoldagen innehöll "Inför" och "Egentid" följt av teori inför tisdagens stundande glaciärstrapats. På kvällen fick vi besök av ett gäng livliga scouter som vi fick förmånen att både leka och äta "korv med bröd" tillsammans med.

Tidigt på tisdagmorgonen stuvade vi in våra ryggsäckar i bilarna, försedda med allt som kan tänkas behövas på en glaciärtur, dvs. isyxa, stegjärn, klättersele, rep och rejält med fika. Därefter styrde vi mot riksgränsen och glaciären Okstindbreen i Norge. En timmes asfaltväg och ytterligare en timmes slingrig grusväg senare, började vi vår vandring upp mot "breen" som glaciär ju faktiskt heter på norska. Efter en ganska påtaglig stigning kunde vi äntligen skymta glaciären bakom bergsväggen, en mäktig syn som oundvikligt framkallade en viss "Ice Age-känsla" hos mig. Inknutna i två replag med stegjärnens sylvassa taggar under kängorna och isyxorna i stadiga grepp, stegade vi sedan ut på den grön-blåa isen för att undersöka dess sprickor samt öva lite stegteknik. Dagens höjdpunkt tyckte många var att säkra och klättra med klätteryxor uppför en brant isvägg samt att öva "self-arrest", genom att kana nedför snösläntar och rädda sig själv med hjälp av isyxan. Sammanfattningsvis innehöll denna dagstur en otroligt häftig försmak av vintern som vi nog sent kommer att glömma!

Denna vackra höstdag har vi, precis som Linnéa skrev, tillbringat vid Ruttjebäcken, där vi räknade grytor, badade (OBS! endast Elin) och gick upp på kalfjället för att avnjuta vår medhavda matsäck. Mätta och belåtna sträckte vi sedan ut oss i solen och bara njöt av Guds skapelse och det underbara vädret. Och jag kan knappt tro att det är sant - vi gick i skolan idag!!
/Emilia
Kommentarer
Postat av: Carina Elo

Så underbart vackert och tänk vad ni får vara med om. Jag måste erkänna att jag har varit lite orolig och det var skönt att höra när ni var hemma på gården igen,då kunde jag andas ut. Njut av livet /mamma Elo

2012-09-12 @ 21:24:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0