Jul jul

Höstterminen närmar sig sitt slut. MYCKET har vi gjort sen höstlovet och jullov känns välbehövligt. Det här är lite av vad som hänt sen vi kom tillbaka från höstlovet:
 
Snön tog verkligen fart då vi kom tillbaka från lovet. Då passade vi på att ha lektioner i igloo-bygge. Med hjälp av en Ice-box kan man bygga riktigt snygga igloos. Vi fick också skriva upp för förarbevis till skoter efter teorilektion av Mojo. Det gick galant för oss alla så nu har vi bara uppkörningen kvar. Vi fick också lektioner om laviner, vilka tecken man ska leta efter i naturen för att bedöma lavinrisken samt hur ett lavinsök går till om olyckan varit framme. 
 
 
Alla jobbar hårt för att få igloosarna klara.
 
 
 
 
Första adventhelgen var det julmarknad i Hemavan och Tärnaby. Här i Hemavan ställde Bibelfjäll upp två bord, ett med glögg och pepparkakor där pengarna gick till Filippinerna och ett bord med Afrika-brickor. Pengarna för brickorna går till mödravården på Nkinga Hospital i Tanzania. 
 
 
 
 
I Tärnaby fick Bibelfjälls egna Jessica och Jocke hoppa in som tomtepar då det var dags för julklappsutdelning för barnen. 
 
 
 
 
 
Förra veckan gjorde vi en dagstur till Norge. Vi vandrade upp för fjället på stighudar och snöskor och åkte sedan ner i lössnön. Niiiice! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter turen bjöd Mojo på pizza :)
 
 
 
Förra helgen var det riktigt kallt ute (-30) och därför var vi inne och myste till det med julbak. Lussekatter, pepparkakor, knäck, mozartkulor och fudge blev resultatet! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Igår var det som bekant Luciadagen och vi var åtta i klassen som deltog i Tärnakyrkans lussetåg. Vi började med att lussa på ålderdomshemmet och sjukstugan i Tärnaby och på kvällen var det konsert i Tärnakyrkan som var proppfull med folk :) 
 
 
Hemavans snyggaste stjärngossar heter Jocke, Johannes och Joakim.
 
 
 
 
 
Nästa vecka står telemark på schemat måndag och tisdag och på onsdag slutar vi för terminen. 
 
Imorgon ska vi i klassen hålla i gudstjänsten i Svenska kyrkan i Tärnaby. Befinner du dig i närheten är du hjärtligt välkommen dit! 
 
Ha det brao!
 
/Olivia 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0