Världens längsta inlägg - men läs vettja!

Hej! 
 
Vi har varit borta ett tag, men sånt är livet på Bibelfjäll. Senaste veckan har vi varit på stadsvecka i Härnösand, Örnsköldsvik och Umeå. Efter en lång bilresa för de flesta kom vi, förra söndagen, fram sent till Härnösand Folkhögskola, där vi skulle sova och tillbringa de närmsta dagarna. Folkhögskolan är Bibelfjälls huvudman, så vi var där för att kolla in stället.
 
Vi mötte rektorn Eduardo, fikade med DF som är skolans elevråd, Hade MOD (mångfald och dialog) för att sedan avlsuta dagen med dansworkshop. Där fick vi visserligen inte dansa, men vissa fick koreografera andra dansare. Kul grej!
 
På tisdagen träffade vi Ida Hennerdal, ordförande för Equmenia. Sedan gick vi till Ängekyrkan, en equmenisk kyrka som inte låg långt från folkhögskolan. Fin! På eftermiddagen gjorde vi HLR i takt till Stayin' Alive av Bee Gees. På kvällen besökte vi Pingstkyrkan, och fick lära oss om deras internationella arbete. Några stannade kvar för bowling och fika, medan andra lyssnade på en elevkonsert på skolan. Det blev kväll och det blev morgon. Det var den tredje dagen. 
 
Redovisning av en vision för en equmenisk förening.
 
I onsdags satte vi oss i bilarna igen och drog iväg till Ö-vik för lite lattjo lajban. Vissa badade i Paradiset, vissa var på spa. Vissa gick på stan, vissa klippte håret. Alla samlades pliktskyldigt i tid för avfärd till Umeå, förutom K-A som chillaxade lite för länge. 
 
Väl framme i Umeå for vi till Grisbackakyrkan för att träffa en judinna. Det var otroligt intressant och givande. Sedan kastades vi in i Blå Träffen, som var en mötesplats för förståndshandikappade människor. Där höll vi i lite dans och lek, innan vi käkade semlor. 
 
På riktigt så var vi djuriskt-jättejättejätteHUNGRIGA när vi vid niotiden äntligen begav oss till Joels favoritrestaurang i stan - Vezzo. Där käkade vi pasta och pizza och mådde gott. När sedan begav oss tillbaka till Vasakyrkan där vi skulle sova hade vi ej tillgång till nyckel eller telefonnummer till den som hade nyckeln. Vi var helt enkelt utelåsta. Tack och lov var Johannes kvar i byggnaden, och efter många väckningsförsök så vaknade han och räddade oss. Därefter kunde vi sova gott. 

Citat från restaurangen Vezzo.

 
Mys. 
 
Dagen efter drog vi till katolska kyrkan där vi träffade en katolsk präst. Han pratade lite om katolisicmen och visade oss deras kyrka. Sedan drog vi till stan och käkade, innan vi träffade en muslim i Frälsningsarméns kyrka. Det var otroligt lärorikt att få träffa så många olika kulturer och religioner, och det kändes verkligen som det gav något. Det finns mer likheter än vi tror, och man kan lära sig mycket av varandra! 

Vi gick därefter på stan och roade oss, innan vi avslutade den dagen med födesedagskalas för våra tre 21-åringar. Woop. Vi åt popcorn, drack saft och hade random frisyrer. Vi lekte också kyrkjagis, där vi var två lag som sökte efter det andra lagets dinosaurie. Spännande! 

Snygga tjejer.

En sista kväll med gänget i Umeå.

På fredagen besökte vi EFS kansli i Umeå och sedan splittrades klassen. Det var dags för församlingspraktik! Vi är numera ute på olika ställen i Sverige och världen, ja vissa får ju fara till Teneriffa och London, men inte är vi bittra för det. Men mer om detta får ni förhoppningsvis veta lite senare. Håll utkik, var vakna, ni vet aldrig när vi återvänder på denna blogg. Allt gott, må lyckan stå er bi, and may the odds be ever in your favor. 
 
/Miriam och Maja (the masters of doom and blogging)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0